Macallan – dyrast av alla

Macallan ConstantineDen 18 januari såldes en 6-litersflaska av Macallan M Decanter till det rekordhöga priset av 628 000 dollar på Sothebys i Hongkong, ett nytt världsrekord för exklusiv whisky. Intäkterna skänks oavkortat till en rad lokala välgörenhetsorganisationer i Hong Kong.

Det var en av de fyra 6-liters kristallflaskor som gjorts av Lalique för The Macallan. Det är de största kristallflaskorna som de någonsin gjort och varje karaff tog över 50 timmar att färdigställa av 17 glaskonstnärer.

Av de fyra kristallflaskorna arkiverar The Macallan två stycken. En tredje flaska har hamnat hos en privat samlare i Asien. Och det var den fjärde...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/ehnxrVgSA-E/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se