Sällsynt Lady

imageDen 26 februari lanseras en mycket sällsynt single malt från det mytomspunna destilleriet Ladyburn som hade den kortaste livslängden i skotsk whiskyhistoria. Det destillerades där i bara nio år, från 1966 till 1975, och whiskyn har sedan dess förstås blivit väldigt eftertraktad bland samlare.

Det var William Grant & Sons som byggde destilleriet inuti deras graindestilleri Girvan. Ladyburn var då det modernaste destilleriet i hela Skottland. En enda man skötte mäskning, jäsning och destillation med pneumatiska ventiler styrda från en kontrollpanel, berättar Per Ellsberger i sin ”Skotsk Whisky”. Importören Nigab låter hälsa att ”Ladyburn 41 YO kännetecknas av en distinkt...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/i2CnzC0REw4/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se