Glendronach Sauternes cask finish: en blommig fruktskål

imageAtt slutlagra whisky en kort tid före buteljeringen på fat som tidigare innehållit vin eller annat destillat har blivit högsta mode. Regelverket kring whisky är strikt och all smaksättning är förbjuden. Men på 1990-talet upptäckte destillerier att en kort tids extra lagring på begagnade vinfat gav en helt ny smakpalett. Några destillerier gick i bräschen och ett fåtal har utvecklat dem till mästerskap. En av de verkliga konstnärerna när det gäller slutlagring på vinfat är Billy Walker, Master Distiller vid GlenDronach och BenRiach.

imageVin från Sauternes i sydvästra Frankrike är ju världsberömt. Det räcker med att säga Chateau d’Yquem.

Att...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/dPEjg1JB27E/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se