Skotskt rekord i destilleribesök

imageSkotska whiskydestillerier fick totalt 1,6 miljoner besök förra året. Det är 7 procent mer än 2014 och sedan 2010 har besökandet gått upp med 20 procent.

Skotska destillerier drar lika mycket turister som slottet i Edinburgh och St Paul’s Cathedral, enligt Scotch Whisky Association (SWA). Whiskyentusiasterna spenderade i genomsnitt 25 pund per skalle, vilket summa summarum blev 50 miljoner pund, som är det dubbla mot det tidigare rekordet från 2010 (27 miljoner pund).

Flest besökare kom från Skottland och andra delar av Storbritannien, på andra och tredje plats låg Tyskland och Frankrike. Ungefär hälften av Skottlands 118 destillerier tar emot...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/UScj4Spv2vE/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se