700-åringen Tårsch-hälla – grattis!

imageTorshällas jubileumsöl (nr 31597 , 33 cl, 21,50 kr) presenterades på Eskilstuna Ölkulturs egen pub redan i mitten av februari och idag på födelsedagen den 24 februari lanseras det på ett flertal krogar i Eskilstuna och Torshälla. I april kommer det till Systembolaget.

Torshälla (uttalas ”tårsch-hälla”, med kort å-ljud) ligger 7 km norr om Eskilstuna centrum i Eskilstuna kommun, Södermanlands län. Orterna är nästan sammanvuxna och skiljs endast åt av ett öppet gärde.

Vid Torshälla kyrka fanns en kultplats för asatron långt innan kyrkan uppfördes, någon gång före 1100-talet. Namnet Torshälla anses komma från ”Tors harg”, det vill säga ”Tors offerplats”....

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/gVb47qSnuaI/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se