Bunnahabhain 2001 Chocolate Honeycomb - Wemyss Malts 46%

ChocolateHoneycomb(03-13)Som vi berättade nyligen så kommer det ett antal nya single casks från Wemyss Malts till Systembolaget den 1:a Juni, och dessa skall givetvis testas här på whiskyblogg. Först ut var en Auchentoshan och nu har turen kommit till en Bunnahabhain från 2001, kallad Chocolate Honeycomb. Det är en whisky som lades på ett puncheon-fat (en puncheon är ett stort femhundraliters fat som används inom rom, och sherryindustrin, och är vanligen gjort av amerikansk ek, även om europeisk ek också förekommer) år 2001, och buteljerades i år.

Doft:  Direkt kommer jag att tänka på tobak. En otänd cigarr som bär...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/BdJkxm-qDr8/586-bunnahabhain-2001-chocolate-honeycomb-wemyss-malts-46

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se