Tormore 28yo - Master of Malt 60,2%

Tormore Distillery är enligt mig ett lite förbisett Speyside-destilleri. Det byggdes i slutet av 1950-talet, primärt för att säkerställa tillgången på maltwhisky till Long John´s olika blends. Den officiella 12-åringen kanske inte är något under av komplexitet, men de oberoende buteljeringar jag har provat har imponerat på mig. Svenska Auld Rare Whisky släppte t.ex en härlig, tropisk, 21-årig fruktbomb för något år sedan. Dagens utgåva kommer från Master of Malt och är ytterligare ett snäpp äldre - hela 28 år har den fått mogna i en bourbon barrel. Den destillerades den 24:e februari 1984 och buteljerades den 21:a november 2012....

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/pcGi2tUcFyA/553-tormore-28yo-master-of-malt-602

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se