Wemyss Bygger Nytt Destilleri - Kingsbarns Distillery

Idag kom en pressrelease som meddelade att familjen Wemyss, som vi bland annat känner igen som en oberoende buteljerare, kommer att bygga ett nytt destilleri i Fife, Skottland. Bara någon mil från S:t Andrews ligger Kingsbarns , och den charmiga East Newhall Farms Steading, vilken kommer att renoveras och byggas om till maltwhiskydestilleri. Man räknar med att påbörja arbetet tidigt i år, för att kunna påbörja destillation och besökscenter redan under 2014.

Såhär kommenterar William Wemyss själv projektet: -“This rare opportunity to distil our own single Maltwhisky and develop a new Scotch whisky brand to support our existing business...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/621dycYWJSY/539-wemyss-bygger-nytt-destilleri-kingsbarns-distillery

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se