North British 50yo 1962 - Whiskybase Archives 45,2%

Idag har turen kommit till en riktig senior - en 50 år gammal grainwhisky från North British Distillery i Edinburgh. Vid destilleriet producerar man enbart grainwhisky som är avsedd att gå till blendingindustrin. Man återfinner deras whisky i många kända blends. Vad sägs t.ex om Johnnie Walker Black Label, Cutty Sark, J&B Rare och Famous Grouse? Man buteljerar däremot ingenting själva som single grain, men det finns ett antal oberoende buteljerare som gladeligen gör just det. Dagens testobjekt är buteljerad av Whiskybase, i deras Archives-serie och är alltså en whisky som destillerades den 31:a Maj 1962, för att sedan buteljeras...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/U-4_Ktzpob4/521-north-british-50yo-1962-whiskybase-archives-452

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se