Glendullan 19yo 1991 - Signatory 46%

Från den oberoende buteljeraren Signatory, kommer denna Glendullan som destillerades den 12:e april 1991. Det är en utgåva i serien "Un-chillfiltered Collection", alltså whisky som förskonats från kylfiltrering. Destilleriet ligger vid River Fiddich, i Dufftown och har en ordentlig produktionskapacitet på närmare 4 miljoner liter alkohol per år varav merparten går till olika blends. Detta test handlar dock om en single cask som buteljerades vid nitton års ålder, den 12:e april 2010.

Doft: Direkt känns den väldigt parfymig, nästan påträngande så. Bakom parfymslöjorna döljer sig dock lite ofiltrerad äpplejuice, skumbananer och en klick björnlim. Här finns också färskt gräs och...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/9zZmW327xrM/508-glendullan-19yo-1991-signatory-46

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se