Stormande succé för Nikka på Cinderella

Intresset för den japanska mästarwhiskyn Nikka tycks inte ha några gränser. När den populära Viking Line Whiskyfair inleddes i veckan dröjde det inte länge förrän hyllorna i Symposions Nikka-monter gapade tomma. Succé är bara förnamnet.

Nikka  är det japanska whiskybolag som den legendariske Masataka Taketsuru grundade 1934 när han efter år av förberedelser äntligen kunde förverkliga sin livsdröm och börja tillverka det som nu 80 år senare allt oftare beskrivs som världens bästa whisky. Nikka, eller egentligen ”Det stora japanska juicebolaget”  Dai Nippon Kaju Kabushi Kaisha  som är det fullständiga bolagsnamnet bakom den betydligt snärtigare förkortningen, består i dag av...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2015/01/25/stormande-succe-for-nikka-pa-cinderella/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se