Hög- och lågtryck

Idag var det en sådan där dag igen. Uppkoket i pannorna gick lite snabbare, pannorna ”kom in” (började flöda) vid mer än en grad lägre temperatur än vanligt (ni vet ju att pot stills kokar upp vid en viss temperatur, säg ca 84,5 grader C för spritpannan, och att temperaturen sedan stiger mot vattens kokpunkt, samtidigt som alkoholhalten i flödet avtar?) och sluttemperaturen var inte kring 100 grader C som det brukar, utan strax över 98,5 grader C. Varför då?

Jo, det var lågtryck ute i vår del av världen. Lägre lufttryck innebär att ångorna stiger lättare och att temperaturen...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2015/01/hog-och-lagtryck/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hog-och-lagtryck

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se