Glenmorangie 18 YO: en orgie i svarta vinbär

Härom veckan blindprovade jag Glenmorangies artonåring . En trevlig bekantskap! Den finns inte på Systembolaget, men kostar sådär mellan åttahundra och tusen kronor på olika sajter utomlands. Whiskyn är buteljerad på 43%.

Doft : Utspädd päronjuice. Jord. Långt bak, något lite ”bladigt”, typ svartvinbärsblad. Kolasås, också. Efter en tid i glaset, toner av lakrits, och långt där bak, kolasås. Vatten lockar fram toner jag vill kalla diskret simmigt medicinala, nästan som plåster. Bären som förut var färska blir till marmelad; svartvinbärsmarmelad, kanske? När glaset nästan är tomt har toner av bränd jord och lakrits kommit fram, i skön förening.

image

En...

Läs mer http://tjederswhisky.se/glenmorangie-18-yo/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se