En maffig Glenburgie

Tjugoett år gammal Glenburgie som legat i en first-fill sherry butt och buteljerats av Gordon & MacPhail speciellt för Symposion. En sådan whisky sätter ribban högt bara genom att finnas till; Gordon & MacPhail är en mycket pålitlig oberoende buteljerare, och svenska Symposion är inga duvungar, precis. Glenburgie, vars produktion i stor utsträckning går till Ballantine’s, är ett Speysidedestilleri jag kan ganska illa. Det lilla jag har provat har jag gillat, för det mesta. 

Allt du behöver veta om denna whisky. Fatet fyllt: 11 september 1990. Buteljerad: maj 2012. Alkoholstyrka: 50%, det vill säga nedvattnad men till ganska hög alkoholstyrka....

Läs mer http://tjederswhisky.se/glenburgie-1990-gm-for-symposion/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se