Recensionens detaljer

 
Mackmyra Moment Jord
Whisky
(Updated: april 20, 2014)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Ett Mackmyra experiment
Doft
Här har vi vaniljer och creme brulee som främsta noter. Jag finner även en något brödig ton som skvallrar om ursprunget och man kan faktiskt känna den lite dammiga men färska lukten av nytorkat korn. Lite kul kuriosa i sammanhanget är att Mackmyra hämtar sitt korn från tre olika gårdar i Sverige. 2 utanför Uppsala och i Enköping. Var och en av dessa är certifierade av Mackmyra som malt leverantörer.
Smak
Först söt sedan kickar en kryddigare smak in. Vaniljen finns kvar och även malten sätter lite spår i smaken. Här får Angela D'orazio på Mackmyra lite cred genom ett väl valt antal fat som fått utgöra grunden till denna fina "Moment". Det är främst de gamla bourbon faten som får höras här.
Avslut
Långt och trevligt, efter ett tag gör sig eken påmind men bara på ett positivt sätt.
Beskrivning / Sammanfattning
Det finns allt som allt 15 flaskor i Moment serien hittills och detta är den 4:e i raden. Jag hoppas kunna återkomma med några fler noter på några av dem.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
TheGold Skrivet av TheGold
april 20, 2014
I have not been able to try this yet. I am amazed by the sheer number of Mackmyras. Very impressive indeed - some but by no means all are available in the UK. I would love to try the 55% cask strength, noting that the "usual" ABV for Mackmyra is 46-47% which is on the upper end of the range below cask strength. Soon a vertical tasting will be possible with Mackmyra! I might not remain vertical for very long however...
1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se