Svenska Eldvatten North Highland Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d1/b5/29/1471986-781657625184851-916859430-n-42-1387312915.png
 
90 (1)
0
Skriv en tastenote
svenska_eldvatten_north_highland_1996.png

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Oberoende buteljerare
Svenska Eldvatten
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
Destillerad
1996-03
Buteljerad
2013-110
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
First fill sherry butt
Fatnummer
233123
ABV (%)
56.1
Antal flaskor
428
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Svenska Elvatten smakbombar
Doft
Tutti frutti, frukt och sherry som smäller på rejält. Wow, här händer det grejer minsann. Vilken kraftig doft! Det är liksom svårt att greppa allt fullt ut. Den är mycket intensiv och vi snackar full flavour för att vara lite svengelsk. Man kan t.o.m. ana lite rök i bakgrunden!? Jag kan faktiskt inte låta bli att tänka på Glenmorangie. I deras private collection har de experimenterat en del genom åren och denna påminner mig om en av dessa. Efter en halvtimmes doftande känns det fortfarande som att mer skall komma.
Smak
Mjuk och söt till en början sedan dyker det upp smaker från äpple, sherry och creme brulee. Det där brända sockret på toppen är pricken över i:et. Man kan bara förundras över att Tommy och Peter på Svenska Eldvatten ännu en gång vaskat fram en härlig smakbomb.
Avslut
Mot slutet kommer den lite mer träiga eksmaken fram som så ofta på sherry lagringar. Här avslöjas alltså fatet ganska tydligt och det är en kraftig sherryek som dyker upp men utan att ge ngn käftsmäll av torra och träiga toner. Det är istället en mycket angenäm upplevelse som triumferar i all sin glans.
Beskrivning / Sammanfattning
Svenska eldvatten har här satt igång en ny brand och denna gången är bränneriet lite mer hemligt än tidigare. Ibland tillåts inte att en oberoende buteljerare använder destilleranamnet. Namnet syftar alltså på en plats där distillerierna är ganska lätträknade så det är kanske ändå uppenbart när allt kommer omkring.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se