Bruichladdich Cuvee 407 PX Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/1b/06/c9/Bruichladdich-Cuvee-407-L-65-1393083171.jpg
 
88 (1)
1
Bruichladdich-Cuvee-407-px.jpg

Whisky

Distilleri
Bruichladdich
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Sherry
Fatbeskrivning
Sherry finnish
ABV (%)
46
Lagrade år
21

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Poäng 
 
88
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Bruichladdich experimenterar friskt!
Doft
Det smäller på nästan direkt med en kraftig doft av russin, choklad och fruktkompott. Det är ganska mjuka och runda estrar som möter näsan och det är faktiskt inte dumt alls. Kanske har originaldestillatet som har legat på Bourbon fat fått sätta tonen här. Hade vi haft en helt och hållet sherry lagring hade den med säkerhet blivit för kraftig. Här finns de klassiska vinösa sherry tonerna och man kan ana en bränd ton av socker. Efter ett tag träder även en doft av läder fram.
Smak
I den första sippen är det en söt och rund smak där även frukten följer med. Här drar den efter en stund lite mer åt läder och tobak. Lättare sherry smak träder fram och blandas med ekigare ton mot slutet.
Avslut
långt och jämnt. En kryddigare ton dyker upp mot slutet samt även om den är ngt bränd . Ligger länge i gommen och gottar sig för att senare sakta ebba ut. Det är en trvlig whisky detta. Kanske inget hallelujah moment men det är inte långt borta.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta är en mycket spännande Bruichladdich ocg det råder inget tvivel om att kvaliteten finns där rakt igenom. Det kom väldigt få flaskor till Sverige och om du kommer över en så är den helt klart värd ett inköp.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se