Mortlach 23 / 1990 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ca/0c/f7/Mortlach-23yo-1990-Hart-Brothers-46-1396592701.jpg
 
89 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Mortlach
Oberoende buteljerare
Hart Brothers
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1990-06
Buteljerad
2013-09
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
First Fill Sherry Butt
ABV (%)
55.1
Lagrade år
23
Övrigt om flaskan
Beställnings nr SB: 85068

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Ännu en Mortlach som som visar vart sherry skåpet skall stå...och detta med besked.
Detta är en utgåva från Hart Brothers som är en oberoende buteljerare med säte i Skottland.

Den svenska importören är Whiskytaste Sweden AB och ännu finns det några flaskor kvar på SB. Denna kostar 1995:- och har beställnings nr: 85068
Doft
Det första vi möts av är en stor...och jag menar stor, fyllig sherry kompott med en för mig klädsam ton av svavel. Detta med svavel kan man tycka si och så om, men jag är av den typen som kan tycka att detta är trevligt om den bara är med och lirar med allt annat utan att ta över, och det gör den här. Vi har kaffe, läder, kakao och syltiga körsbär med choklad och detta får mig att bli påmind om den pralinen med en sherry och sprit i som man som liten bara ratade men som man idag i detta sammanhang gillar.
Allt hålls bra på plats och inget spretar iväg.....trevligt.
Smak
Om doften var stor möts vi här istället av en med köttig smak. Fortfarande rund och sherry-söt men här kommer eken in och tillför krydda och stramar upp söt kalaset och adderar kryddiga chilli inslag och en lätt sträv ton. Fyllig och krämig munkänsla och trots sin kraftfulla sherry presentation är den förvånansvärt uppfriskande...
Avslut
Lååång eftersmak och det söta frukt temat följer med, tillsammans med choklad och läder. Övergår sedermera i en mer tannin torr karaktär vilket de 23 åren i tunnan har bidragit till. Sherry och kakao mynnar ut till slutet.
Beskrivning / Sammanfattning
En mycket kompetent whisky och kommer garanteras gillar av de som gillar sin sherry whisky kraftfull och med viss torrhet.
Det som var fascinerande med denna är att även om den är en kraftfull sherry presentation, finns det utrymme för många andra egenskaper vilket för mig är en viktig parameter.

Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se