Linkwood 22 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b5/d9/90/s12385-72-1401132951.jpg
 
86 (1)
0
Skriv en tastenote
linkwood-hart-brothers-22-1990.jpg

Whisky

Distilleri
Linkwood
Oberoende buteljerare
Hart Brothers
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1990-06
Buteljerad
2012-12
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
sherry butt
ABV (%)
49.3
Lagrade år
22
Övrigt om flaskan
Best. nr. SB: 84347

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
86
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Linkwood ett nära bortglömt distilleri.
Doft
Tydlig sherry ton och de typiskt fruktiga inslagen finns där. Kanske främst apelsin som sticker ut lite extra och det måste sägas att detta är en trevlig doft med en karakteristik från en ganska typisk sherry lagring. Med vatten blir det lite mer av allt.
Smak
Ganska söt till en början och även här fruktig, men i detta fallet mer åt torkad frukt. Här återfinns också en viss vanilj och apelsin som känns igen från doften. Övergår efter en stund till att bli mer sträv och eken i fatet får höras lite mer, något som jag tycker drar ner betyget lite grann. Finner också en romrussin glass efter ett tag. Det här är en trevlig whisky men den kräver en del av dig som provar, framför allt så krävs tålamod och tid. Denna vinner heller inte på att vattnas.
Avslut
Medellångt och med en tydlig sherry ton. Russin finns där som ett tydligt uttryck för den torkade frukten samt att eken gör sig påmind.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag visste förhållandevis lite om Linkwood distillery Inför denna tastenoten. Idag vet jag att merparten av den sprit som kommer ut här hamnar i blends och det mesta i ägaren Diageos flaggskepp Johnnie Walker. Det finns endast ett fåtal distilleributeljer idag och den kanske mest kända är Flaura and Fauna 12. Dock så har mycket sålts till oberoende buteljerare genom åren vilket ändå gett oss whisky tokar ganska goda chanser att få prova Linkwood.

Ett stort tack till Hasse och Gabriella på whiskytaste.se för att vi fick chansen att prova dessa buteljer.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se