Koval Bourbon Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/39/b6/a3/ksbb1-256x350-33-1414699275.jpg
 
85 (1)
0
Koval-bourbon.jpg

Whisky

Distilleri
Koval Distillery
Ursprungsland
USA
Whiskytyp
Bourbon
ABV (%)
47
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
85
 
Poäng 
 
85
Näsa 
 
20
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Koval är en nykomling på den Amerikanska whiskyhimlen. Så sent som 2008 startade man upp verksamheten.
Doft
Svårt att sätt ord på dofterna men jag kan förnimma en smörig ngt blommig doft. En viss koppling till vanilj som bör komma från faten. Den är ganska återhållsam men efter tag kan jag känna en doft av rivet apelsinskal.
Smak
Här var det lite mer att hämta. Den leverera direkt med söt nästan maltig smak och citrus som rundar av. Tillslut tänker jag apelsinsaft men på bästa tänkbara sätt. Detta är faktiskt riktigt intressant. Den anonymitet som fanns i doften är som bortblåst här och Koval visar upp sin potential.
Avslut
Den rundar av fint med som jag skrev ovan apelsinsaft. Det är det som blir kvar efter en medellång resa genom strupen och sakta klingat av. Kan inte låta blli att gilla detta trots allt.
Beskrivning / Sammanfattning
Koval är intressant med sina få år på nacken. Man använder enbart ekologiska råvaror och det är uteslutande närprodcerat. Likt våra svenska vänner i Mackmyra har man kontrakt med bönder i närheten som producerar råvaran. Man kan alltså följa råvaran och påverka dess väg hela vägen från rot till flaska. Kul, snyggt och ansvarsfullt. Jag gillar hela grejen och råder den som är nyfiken att testa.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se