Box Festival 2014 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/86/d9/9b/box-festival-2014-300x300-48-1416040491.jpg
 
86 (1)
0
box_festival_2014.jpg

Whisky

Distilleri
Box whisky
Ursprungsland
Sverige
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
Bourbon
ABV (%)
53.5
Antal flaskor
700
Lagrade år
03

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
Poäng 
 
86
Näsa 
 
21
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Box blir bara bättre och bättre.
Doft
Bränt trä blandat med chevré ost är det först som kommer in i tanken. vidare med lite kola och enbär. Dofter som av en nytänd brasa finns där och en lite unken doft som av gammal blomjord. Efter ett tag dyker dofterna av pepparkaksdeg, svarta vinbär, hjortron och bacon upp. Ja det låter som en osalig blandning men det är faktiskt riktigt intressant. Vi fortsätter... Sågspån av färsk ek och saffran. Vart ska detta sluta…
Smak
Vanilj och grape är den första referensen. Även citronskal, enbär och tydlig träig referens, lite som att tugga på ekspån. Den senare referensen i en absolut positiv mening och det finns också en tydlig sötma. Efter ytterligare sippar dyker lägereld, bacon och ännu mer vanilj upp. Samma förvirring som i doft fast återigen i en positiv mening.
Avslut
Lång med enbär, saffran och nytänd brasa som främsta referenser mot slutet. Rolig upplevelse.
Beskrivning / Sammanfattning
Riktigt kul whisky som bjuder på en helt ny upplevelse och på alla sätt ett snyggt paket från början till slut. Grattis Box till ännu en riktigt bra whisky som överraskar på alla sätt. Vad månne det bli av detta.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se