Glengoyne 14 yo Manzanilla finish

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/5c/0b/63/Glengoyne-manzanilla-finish-augusti-2014-2-92-1416692158.jpg
 
87 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Glengoyne
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
1994
Buteljerad
2008
Fatbeskrivning
Manzanilla finish
ABV (%)
50
Lagrade år
14

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
87
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Vi vandrar vidare i Glengoynes djungel av diverse släpp och denna gång hamnar vi hos en som har fått slutlagras i fat som tidigare innehållit manzanilla-sherry. Denna formen sägs bland annat vara en torrare och friskare variant av de olika sorter som finns. Vi får se om detta märks av i slutprodukten!
Doft
Blyg och spritig doft till en början, men med lite luft och värme från händerna, blir man generöst belönad. Det börjar med avslagen Coca cola och sågspån (ekfatslagrad cola? Jamenvisst!) och det blandar sig fint med mörka, mogna plommon tillsammans med vindruvor, ljusa och mörka. Slutligen finns det en härlig, klassisk sherrysyrlighet som jag ofta gillar att förknippa med möbelpolish.
Smak
Syrligheten kommer fram mer här, tillsammans en beska som påminner mig om kåda. Munkänslan är aningen spritig och lite torrare, dessutom mer nötigare (hassel och valnötter) i sin karaktär än vad jag är van vid. Faktiskt så är nötigheten så pass framträdande att jag nästan tänker på en slags dessert med gammaldags vaniljglass, nötter och en mörk, varm kolasås till.
Avslut
Mild och relativt lång. Lustigt nog, så blir den mindre besk och mer fruktig här jämfört med smaken och det går från glassdessert till konserverade aprikoser.
Beskrivning / Sammanfattning
Något för den som gillar en torrare, beskare sherryinfluens. Lite väl mycket för min del, men jag uppskattar verkligen variationen i smak som denna har.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se