Bunnahabhain 18 year old Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/e5/c0/0d/bunob18yov2-94-1416828710-37-1419936886.jpg
 
90 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Bunnahabhain
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
Ex. Sherry Ex. Bourbon
Lagrade år
18
Övrigt om flaskan
85503

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
90
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Skotska ön Islay är mest känd för sina kraftigt torvrökiga whiskies av producenter som tex. Bowmore, Ardbeg, Bruichladdich, Laphroaig, Kilchoman, Caol Ila och Lagavulin. Och så har vi då Bunnahabhain som bl.a. tillverkar denna 18-åring med betydligt mindre torvrök. Inte konstigt kanske att man är öns doldis. Det var just detta som gjorde mig nyfiken på Bunna.

Bunnahabhain 18 yo är lagrad i både före detta sherry och bourbon fat. Man har dessutom glädjande nog övergett både kylfiltrering och sockerkulör, plus att man dragit upp alkoholstyrkan till 46,3 procent mot tidigare 43 procent. En mer naturlig whisky alltså.
Doft
Direkt upphälld i glaset möts jag av en ganska spritig doft, men en halvtimme senare med några droppar vatten i har det hänt saker. Mjuka fina toner av choklad och gräddkola är det första jag känner, men även röda bär och en mycket angenäm doft av läder.
Smak
Sherry, goda kryddor, choklad och läder till att börja med. Detta är en komplex och mycket välkomponerad whisky som får mig på bästa humör! Den finns även en väl avägd fruktighet, sälta, sötma och nötighet (mandlar?) som passar så väl, så väl.
Avslut
Det hela avslutas på ett mycket välsmakande sätt med kryddighet, frukt och lite rök som dröjer sig kvar i munnen. Mycket trevligt!
Beskrivning / Sammanfattning
Besök min whiskysida; PN's Whisky på facebook. Tasting notes, nyheter och annat kul från whiskyns underbara värld.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se