Kilchoman Loch Gorm 2015 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/e8/dd/75/kilchoman-loch-gorm-release-2015-7-1434537035.jpg
 
87 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Kilchoman
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
Ex Oloroso sherry butts & hogsheads
ABV (%)
46
Antal flaskor
10000
Lagrade år
NAS
Nr. Systembolaget
20281-01

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
87
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
20
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Ett släpp från Kilchman som har lagrats endast på sherryfat. Skillnaden på det här årets släpp är dock fatvalet. Istället för sherrybutts så har även hogsheads fått vara med i leken.
Doft
Osch, här var det en härligt kolig rökkaraktär! Detta påminner mig faktiskt om en typisk Laphroaig, fast de medicinala tonerna har backat en del och istället så är det full gas på bränt drivved, salt och sand. Denna doft är mycket komplex. Det är fler och fler dofter som hittar sig fram under tiden han doftar. Lösningsmedel. Tång. Otroligt intressant näsa! (Är det såhär det luktar om man eldar upp en lakritsrot??) Det som däremot överraskar mig är att jag inte kan hitta så värst mycket sherryinflueser.. Det hade i så fall varit en liten nötighet.
Smak
Denna whisky har en tung och väldigt tjock konsistens i mun. Återigen så känner jag inte så mycket från sherryn.. Alls! Men däremot röken.. Ahh den hänger däremot med. Och härlig är den. generöst söt (kan detta vara från sherryn då, måntro?), men sotig. Salt, men askig. Och definitivt en stor skopa kol!
Avslut
En lite kort eftersmak vilket är lite synd, då resten är så fylligt och bra. Den fortsätter i det rökiga spåret. På detalj så känner jag kantbränt kött, så som den lilla kanten av kotlett eller karré som offrat sig för att resten av stekytan ska vara vacker efter en stund på grillen. Exakt så!
Beskrivning / Sammanfattning
Detta var en väldigt kul dram. Jag kände inte mycket fatpåverkan överhuvudtaget, men denna komplexa rökkaraktären hade mer än tillräckligt att bjuda på för att kompensera detta. Vad hette detta släpp nu igen, Fifty Shades Of Rök? ;)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se