Paul John Peated Cask #739 57%

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/bc/27/6a/1439045310-76Paul-John-Cask-739-32-1445958619.jpg
 
89 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Paul John distilleries
Ursprungsland
Indien
Region
World
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Fattyp
Amerikansk ek
Fatnummer
739
ABV (%)
57
Antal flaskor
210
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
89
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En single cask från Paul John som visar att det inte bara är Amrut som kan göra indisk whisky i världsklass.
Doft
Här doftar det mörkt (kan mörker dofta??).. Eller ja, mustiga/fylliga och tunga dofter! Så mycket på en och samma gång, det är kryddigt, sött och så finns det en väl integrerad rökighet som bidrar med ännu mer komplexitet. Färsk tobak blandar sig med jordig torv och mynta, samtidigt som det finns en väldigt syntetisk godisdoft här.. Någon slags blandning mellan nappar och sega råttor.
Smak
Den eleganta, men ack så komplexa rökigheten är tydligare i smaken och ger upphov till en ciggaraktig smak som är lika mustig som doften utlovade. Samtidigt så finns där en jordighet precis som i doften, men även något som påminner om rökt eller torkat kött, lite som ett mellanting mellan beef jerky och bacon. Sötman hamnar mer i skymundan här. Vanligtvis hade jag gett det ett minus då jag alltid vill ha något sött som bas i en whisky, men det finns så mycket andra smaker närvarande som gör att man inte ens tänker på avsaknaden!
Avslut
Några sekunder efter man svalt så säger det verkligen smack!! Det är som att den eleganta torven växlar upp två snäpp i munnen och blir helt plötsligt tung och ändrar sin profil till det mer tjäriga hållet, tillsammans med askig rök och enbärsris.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta är ju en riktigt kul whisky! Komplex, fyllig och smakrik. Det är i dessa utgåvor som Paul John verkligen visar vad de går för!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se