Caol Ila 17 special release 2015

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/47/62/2c/cilob17yo-60-1447676824.jpg
 
88 (1)
0
Skriv en tastenote
caol-ila-unpeated-17yo-2015.jpg

Whisky

Distilleri
Caol ila
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1997
Buteljerad
2015
ABV (%)
55.9
Lagrade år
17
Övrigt om flaskan
Unpeated

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
88

Whisky

Tastenote titel
Caol ilas unpeated experimentet har nu nått 17 år. Förra årets 15 åriga variant visade fantastiska kvaliteter, liksom året dessförinnan och Stichells Reserve
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: först ganska instängd och återhållsam. Ger inte ifrån sig så mycket. Efter lite värme och tid så kryper det fram nötter, vanilj, persika och en tydlig sälta. Någonstans därunder finns även en antydan till rök

Smak: Ganska uppkäftig, initialt söt men också balanserat pepprig. Finns en vaxig, oljig munkänsla som också får stöd av lite sälta och en del tanniner från fatet. 17 år borde ju sätta sina spår och eken får helt klart mer utrymme här. Känns som att Caol Ilas orökta experiment börjar bli riktigt bra.

Avslut: Långt med en hel del fin ek in i döden. Finstämt som tusan även om det inte bjuder upp till Hallelujah moments så är detta väldigt bra.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se