Box Archipelago 2016 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/e5/2c/de/Box-Archipelago-2016-50-1455107638.jpg
 
89 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Box whisky
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
ABV (%)
56.5
Antal flaskor
1114
Lagrade år
03
Övrigt om flaskan
3,83 år gammal

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Box andra maritima (whisky fair) släpp. Denna gången en rejäl rökare och enligt Box själva det rökigaste man släppt hittills. Med andra ord en skärgårds whisky med lite mer drag :-)
Doft
It's a creamy, peaty, meaty, vanilla sweet spice bomb. Hittade inte riktigt bra ord på svenska så det fick bli enkelska... Fantastisk mognad på så få år. Grattis Roger Melander & co. på Box. Här finns mycket av det som jag saknat i the early days collection. Framför allt får den rökiga malten mer utrymme bjuder upp till rejäl dans i nosen. Gillar också den mer kryddiga tonen och pepparn som Jag tror kommer från den hårt kolade nya Amerikanska faten.
Smak
Kraftig rök möter gommen först. Det är som att stoppa huvudet i en lägereld. Fortsatt med söt vanilj, krämig kola, citrus, kryddpeppar och en tydlig sotig ek. Wow! Nu funkade svenskan igen. Det är en härlig smäll på smaklökarna och jag har alltid sympatiserat med den profil Box mer och mer verkar landa i. Mycket av det Box gör har en kryddig profil som jag gillar. Här har Roger blandat det bästa av 2 världar enligt mig. Ex bourbon och ny amerikansk ek som båda ger sin sida av myntet. Här vävs intressanta smaker elegant samman. Som bourbonfaten med sin vanilj och citrus. Nyeken med sin kryddighet men också tanniner som balanserat överlever min kritiska gom när det kommer till de strävare tonerna bak på tungan.
Avslut
Lång och elegant sotig eftersmak som stannar utan några sträva toner (bravo). Balanserat och väl friserat. I allra högsta grad en maritim dram i min smak.
Beskrivning / Sammanfattning
För mig är detta det bästa Melander och co. lyckats med hittills. Jag ser verkligen fram emot mitt egna fat som först lagrats i 2,3 år på bourbon och som nu bytt miljö och gottat sig i snart ett halvår i hårt kolad ny svensk ek. vad månne det bli av detta... :D
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se