Talisker 25 /2014

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/71/ec/d3/talisker25-2014-746x1000-25-1472579819.jpg
 
91 (1)
0
Skriv en tastenote
talisker25-2014.jpg

Whisky

Distilleri
Talisker
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
ABV (%)
45.8
Antal flaskor
6000
Lagrade år
25

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
91

Whisky

Tastenote titel
Talisker har gjort många legendariska 25:or och någonstans runt 2010 drog de ner på hästkrafterna något och buteljerade på den mer beskedliga 45,8% vilket en hel del fans av Talisker ratade då. Frågan är om det är så illa som det låter!??
Beskrivning / Sammanfattning
D: sälta, hav och kalksten. Vidare ingefära, hasselnötter och ett uns av citrus. Känns väldigt maritim och jag tänker direkt på fiskehamn och fiskebåtar som jag så ofta fick känna doften av i min barndom när jag tillbringade somrarna i träslövsläges fiskehamn. På den tiden den största fiskehamnen i Sverige. det triggar fina minnen och det måste ju vara positivt :-)
Det är oerhört komplex och djup doft som bara öser på ju mer jag doftar.

S: Len som grädde med en fin sälta, vanilj med en lagom rökton i bakgrunden. nyknäckta hasselnötter på jul. Sältan hänger med hela vägen och även om man får fatkänslan i slutet så är det mycket angenämnt och otroligt trevligt i hela sin prakt.

Kanske ändå inte lever upp till vissa av de tidiga fatstarka 25:orna men det är inte alls långt borta. Talisker åldras med stil det vet vi och det är hög vill ha i hyllan faktor även på denna.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se