Bruxo – Mezcal från Mexico

Mezcal015Indianerna i Mexico hade länge gjort en jäst alkoholbrygd av agavejuice. När spanjorerna kom på 1500-talet insåg de möjligheten att destillera brygden som kom att kallas ”Vinho de Mezcal”. Mezcal är det egentliga namnet på alla typer av agavedestillat.

Till skillnad från sin släkting Tequila kan Mezcal framställas av en mängd olika agavesorter. Den vanligaste är Espadín. Traditionellt konsumeras Mezcal mest som vit och olagrad och kallas då joven vilket motsvarar tequilans blanco.

Bruxo No. 1 Espadín Joven (nr 11258 , 489 kr) destilleras i hjärtat av Mezcalregionen Oaxaca, söder om Santiago de Matatlan. Här odlas agave på sluttningar och...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/5NO9pFZTh5k/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se