Must endiver

Must endiverSpendrups Nygårda Julmust Vintage Oak kommer i år i två versioner. Den ena är lagrad i bourbonfat, den andra i romdito. Årets kock, Filip Fastén, ombads komponera smårätter som skulle passa dem. Han valde endiver för ovanlighetens skull:

– Endiven bjuder på mycket beska och det är utmanande, men lyckas man runda av beskan tillräckligt mycket med andra ingredienser lyfter beskan alla smaker och förstorar dem. Den kräver mycket, men ger också mycket, därav min hatkärlek, säger Filip Fastén.

Till den bourbonfatslagrade musten gjorde han en syrad endivesallad med blåmögelost och valnöt. Till den romfatslagrade musten blev det en kryddstekt...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/hy3DOY1G99M/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se