Svarta kullens skärverktyg

anC Peaty Cutter_BothDestilleriet Knockdhu i Speysidebyn Knock grundades 1864 när man upptäckte några utomordentliga källor vid Knock Hill. Den senare kallas också anCnoc, vilket är gaeliska och betyder ”svarta kullen”. Och det heter destilleriets whisky också, som bekant. 21 november kommer en lansering som fått namnet ”Cutter” efter de skärverktyg som användes för att gräva torv från den grunda delen av en torvmosse. Där är torven torrare och och brinner lättare och ger dessutom mer rökighet till malten.

anCnoc Cutter ( 11225 , 499 kr) har en doft som beskrivs som ”nyanserad, tydligt rökig” med inslag av ”päron, honung, äppelblommor, ostronskal och...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/qK-fMVOI4Rc/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se