Roslagspremiär till havs

img_4774Den 4 april för 6 år sedan destillerade brännmästare Kristina Anerfält-Jansson Norrtelje Brenneris första whiskymäsk på ekologiskt och orökt maltkorn.

Malten har mältats i Halmstad av Viking Malt och sedan malts i Edsbros hammarkvarn. Kopparpannan där dubbeldestilleringen sker är en batchpanna från Carl i Göppingen. Allt vatten som används under hela processen kommer från egen brunn. Några dagar efter destillationen tappades spriten på Sherry Oloroso-fat om 30, 50 och 220 liter. Faten har sedan mognat i Brenneriets fuktiga fatkällare, som tidigare var gårdens stall.

whisky_bigNorretlje Brenneris Richard Jansson säger:

– Målet med RoslagsWhisky är att skapa en mild, fruktig och...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/xDVjnv8bKM0/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se