Nu kommer Benromachs första 15-åring

imageVid Benromach Distillery i norra Speyside används fortfarande äldre, mer smakgivande kornsorter, man låter jäsningen pågå i mäskkar av trä i upp till fem dygn för utveckla de fruktiga smakerna, man använder rökig malt som förr i Speyside och man värmer de små pannorna långsamt för att kopparmetallen ska få gott om tid att utveckla destillatets fyllighet.

Resultatet blir ”Old School Whisky” och Symposion berättar om ”tydligt fruktig arom där citrus, vanilj och apelsinchoklad ger en finstämd karaktär. Med några få droppar vatten växlar fruktigheten över i kryddiga toner, där finns kanel, muskot och ingefära, men också en behaglig rökslinga....

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/HfTdUp3sw9g/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se