Mariestads kustlager: Inspirerad av tjära och rök

I somras gjorde Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson en inspirationsresa på västkusten ombord på ostindiefararen Götheborg. Seglatsen innehöll spännande möten och svenska smaker och dofter. Götheborg är byggd som på 1700-talet då rikedomar seglades hem från Kina: för hand och av trä, och för att skydda trä och tågvirke är allt täckt av tjära. Just den rökiga tjärdoften inspirerade Richard Bengtsson till Mariestads Rökiga Kustlager som han hantverksmässigt bryggde i sitt eget utvecklingsbryggeri. För att få med rökigheten i ölen har Richard använt rejält med bokrökt malt tillsammans med en mindre mängd pilsnermalt och mörk karamellmalt. Humlen är tysk Magnum.... image

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/znEYwS4-PpM/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se