Whisky: Ny japan i Hong Kong

1985 grundades Shinshu Distillery i den lilla staden Miyata i prefekturen Nagano. Ägare var Hombo Shuzo som producerat det japanska destillatet shoshu ända sedan 1872 på den sydliga ön Kyushu. Shinshu Distillery ligger uppe bland de ”japanska alperna” på 798 meters höjd i ett område där det ofta förekommer dimmor och temperaturen går ner mot minus 15 på vintrarna. Destilleriet använder sig av vatten som är mineralrikt och som filtrerats genom berggrunden.

De lanserade whisky under varumärkena mars Whisky och Komagatak, döpt efter ett intilliggande ber, men 1992 upphörde destilleringen och många trodde destilleriet skulle stänga för gott, men så...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/OPZQMQ_-nUM/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se