Carlsberg: Öl som för 133 år sedan

Forskare på Carlsbergs forskningslaboratorium hittade jäst som överlevt i en flaska från 1883. De påbörjade ett intensivt arbete för att utvinna levande jästceller från flaskan. Och lagom till Carlsbergs forskningslaboratoriums 140-årsjubileum har man lyckats återskapa världens första kvalitativa lager i sin mest autentiska form – av originaljästen från 1883 och med exakt samma recept, ingredienser och bryggteknik som för 133 år sedan, en teknik som då revolutionerade bryggarkonsten. Fram till dess var ölbryggning en oförutsägbar konst som ofta resulterade i odrickbara öl på grund av den så kallade ölsjukan. Carlsbergs forskningslaboratorium upptäckte 1883 den rena jäst som gjorde det möjligt att...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/oMPO1Wmd7DA/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se