Rapport: Vi dricker mindre sprit

image

Björn Trolldal, foto Jimmie Hjärtström

Utvecklingen av den totala alkoholkonsumtione n är relativt stabil, men konsumtionen av spritdrycker har minskat med åtta procent mellan 2015 och 2016. Det framgår av ”Alkoholkonsumtionen i Sverige 2016”, som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) nyligen presenterade.

– Det är en trend som vi har observerat en längre tid. Under den senaste tioårsperioden har konsumtionen av vodka, whiskey och andra spritsorter minskat med 24 procent, säger forskaren Björn Trolldal, som står bakom promemorian.

Vinkonsumtionen har ökat under samma period och är den alkoholdryck som svenskar konsumerar mest. Av all alkohol som dracks under 2016...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Ng5SBRQ_63Q/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se