Sten Bromans whiskyköttbullar

500 g mager köttfärs 2 dl rivet torrt matbröd 1 dl vispgrädde 1 gul lök 1 ägg 4 cl whisky 2 cl mineralvatten Salt och nymalet vitpeppar

Whiskysås 1 msk kalvfond 1 msk svampsoja 2 1/4 dl grädde 2 msk whisky 2 tsk maizena

Lägg det rivna matbrödet att svälla i lite av grädden. Finhacka löken och mosa den seden med gaffel. Blanda färsen med äggulan, lök och bröd.

Blanda färsen väl och tillsätt resten av grädden, lite i taget. Rör i mineralvatten, whisky och krydda med salt & vitpeppar. Vispa äggvitan hårt och vänd ned den i smeten. Forma...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2016/12/06/sten-bromans-whiskykottbullar/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se