Sill i whisky

450 gram inläggningssill 1 st rödlök 1 st morot 5 st vitpepparkorn 10 st kryddpepparkorn 4 st lagerblad Dill

Whiskylag 0,5 dl whisky 1,5 dl vatten 1 dl ättiksprit 1 dl socker

Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär lök och morot i tunna skivor. Varva sill, morot, röd lök och kryddor i en ren glasburk. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och tillsätt whiskyn. Häll sedan den kalla whiskylagen över sillen. Låt dra i minst tre dygn i kylskåp.

Snabbvarianten: Ett paket med 5-minuterssill eller en burk vanlig inlagd sill...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2016/12/06/sill-i-whisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se