National Rums of Jamaica

Jamaica är hemlandet för några av världens mest ester-rika och mest fascinerande romsorter. Det till stora delar statliga bolaget National Rums of Jamaica (NRJ) har utvecklat en egen klassificering där mängden estrar anges som ”marks” på fatgavlarna. Förkortningarna är vägledning för blenders och buteljerare. Romstilarna delas in i lågesterstilen Common Cleans, den mest ester-rika Continental Flavors och däremellan Plummers och den kraftfullare Wedderburns.

I början av 1900-talet var Jamaica den största romproducenten i världen med ett hundratal destillerier. De brittiska kolonierna fick tidigt en omfattande handel med Europa och plantageägare hade en gigantisk blendingmarknad att tillgodose. I de brittiska kolonierna...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2019/08/09/national-rums-of-jamaica/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se