Smakbomber från Jamaica

Jamaicarommen är enligt många den häftigaste av alla karibiska romsorter. Hemligheterna bakom detta är flera, men till en del stavas de dunder, muck pits, estrar, långa jästider och potstilldestillering.

Den jamaicanska rommen omfattas av ett regelverk som går längre än på de flesta håll i romvärlden. Jamaicarom delas in i fyra övergripande kategorier utifrån mängden estrar. Från lågesterstilen Common Cleans (80-150 gr/hlpa) via Plummers (150-200 gr/hlpa) och Wedderburns (200-300 gr/hlpa) till den mest esterrika Continental Flavoured (700-1600gr/hlpa).

Många av öns destillerier använder sig dessutom av så kallade Distillery Marks, en unik bokstavskombination som skapats för att beskriva det specifika romreceptet...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2019/09/06/smakbomber-fran-jamaica/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se