Ett par 40+ från Speyside

Inte är det ofta, men ibland händer det: man begåvas med goda kamrater som skänker generöst tilltagna prov på riktigt gammal whisky som dessutom överlevt tidens obönhörliga tand:

Tomintoul 42 yo (1969-2012; 42,4 %)

Ljusa men djupa fruktiga toner av koncentrerade äpplen, banan, ananas och gurka, med ingefära och lite vanilj från eken (21). Smak med lätt anslag på torkad frukt, gräddkola, diskret ek och en doftning av torkad ingefära (22). Eftersmaken har tydligare kryddighet med främst ingefära, men också varma ektoner med inslag av fruktighet (20). Diskret och välpolerad, med visst djup; ”koncentrerade torkade äpplen med ingefära” (21). Totalbetyg:...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/02/ett-par-40-fran-speyside/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ett-par-40-fran-speyside

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se