Spädning vid buteljering

Whisky skall hålla som lägst 40 procent alkoholstyrka vid buteljeringen, för att få lov att kallas whisky. Ni som läser denna blogg vet säkerligen att råspriten från spritpannan håller omkring 70 procent styrka och att fyllningen på fat som regel görs vid omkring 63,5 procent (och alltså innehåller runt tio procent tillsatt vatten, sett till volymen; man får späda med vatten på detta sätt). En maltwhisky förlorar sedan alkohol och vatten under lagringstiden, dock klart olika mycket beroende på typ och storlek av fat som den ligger på – och givetvis hur länge den gör det.

Nu har vi på...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/03/spadning-vid-buteljering/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=spadning-vid-buteljering

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se