Temperatur och andning

Inte sällan får vi frågor om fatlagringen och hur olika aspekter av mognaden går till. Inte konstigt – det är något av en alkemistisk utveckling i faten, med flera samverkande faktorer som inte är möjliga att helt skilja från varandra, när det gäller påverkan på whiskyns mognad. Idag, en kort titt på lagerhusets temperaturer och vad det gör för att påverka whiskyn.

Det finns temperaturkontrollerade lagerhus för whisky. Normalt håller man där en något högre genomsnittlig temperatur än i ett icke uppvärmt/kontrollerat lagerhus, men man låter fluktuationer äga rum. Det finns också lagringsmiljöer som håller en i princip konstant temperatur...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/04/temperatur-och-andning/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=temperatur-och-andning

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se