Pot still vs. hembränningspanna

Vi får relativt ofta, i samband med visningar på bränneriet, frågor som på ett eller annat sätt relaterar till hur hembränningsapparater fungerar och, går tanken, då fungerar väl våra pot stills på samma sätt.

Nej, det är inte fallet. En hembränningsapparat så som den beskrivs av de som då och då ställer ovan typ av fråga (men som aldrig har någon apparat själva), den fungerar som en kittel med en påkopplad kolonn, där det sker en relativt höggradig rening av destillatet i en körning. Normalt tas sedan ett vodkalikt destillat ut från en punkt på kolonnen och det har då...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/05/pot-still-vs-hembranningspanna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pot-still-vs-hembranningspanna

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se