Lansering av Quercus II Alba

Quercus är en serie där vi utforskar de smaker som olika ekarter och växtplatser ger till whiskyn. Den första utgåvan Quercus I Robur gick på djupet med den europeiska skogseken, Quercus robur . Nummer två i serien är den amerikanska viteken Quercus alba .

Quercus alba dominerar sedan förbudstiden världens whiskyindustri då en lag drevs igenom om att amerikansk whiskey endast får lagras på nya fat. Följden blev att stora mängder ex-bourbonfat frigjordes och såldes vidare till bland annat Skottland. Quercus alba är allmän i östra och mellersta Nordamerika och mycket vanlig inom vin- och whiskeyindustrin. Quercus alba innehåller lägre...

Läs mer http://boxwhisky.se/lansering-av-quercus-ii-alba/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se