AnCnoc Peter Arkle Edition Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d2/5a/49/anCnoc-peter-arkle-tr-s111-thumb-90-1387137207.png
 
81 (1)
0
anCnoc_peter_arkle.png

Whisky

Distilleri
AnCnoc
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Bourbon
ABV (%)
46
Antal flaskor
6000
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
For Travel Retail

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
81
 
Poäng 
 
81
Näsa 
 
20
Smak 
 
21
Avslut 
 
20
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
Dags att bege sig till Speyside igen och till Knockdhu Distillery, som sedan 1993 tillverkar whisky under namnet anCnoc. Varför då undrar kanske någon? Jo, för att undvika sammanblandning med Knockando Distillery. Detta är förresten tredje gången jag testar whisky från anCnoc's travel retail sortiment, dom tidigare är; Barrow och Black Hill Reserve.

Peter Arkle Luggage, är en limiterad NAS-utgåva som lagrats på first fill bourbon fat och buteljerats på 1-liters flaskor vid 46% alkoholstyrka. Värt att nämna är att det är skotskfödde illustratören Peter Arkle, som ligger bakom etiketten på flaskan och papptuben som föreställer en gammal resväska i läder.
Doft
Lätta och sommarfräscha dofter av grönt äpple, citrus, päron och grapefrukt. Dessa fyra dominerar doftpaletten på ett trevligt sätt. Bakom hittar jag inslag av honung, persika, vanilj, blommighet och diverse kryddor. En inbjudande och lätt doftpalett.
Smak
Dofterna kommer igen i smakerna, men med mer kraft. Nu tillkommer också en god fruktsötma inklusive päron och persika. Sedan mjölkchoklad, peppar, ekkryddighet och litet oljighet. Inte alls dumt. Även malt gör sig påmind tillsammans med ett blommigt inslag, citrus och honung.
Avslut
Avslutet är välsmakande, men ganska kort. Peppar bereder ut sig på tungan tillsammans med malt, honung, ek och den ljusa fruktsötman.
Beskrivning / Sammanfattning
Ännu en trevlig travel retailutgåva från anCnoc - även om jag tycker att både rökiga Barrow och framförallt ickerökiga Black Hill Reserve, är några strån vassare. Jag kan tänka mig att Peter Arkle Luggage, funkar utmärkt på altanen en fin vår/sommarkväll i glada vänners lag. Whiskyn är som jag tidigare skrivit både fruktigt lätt och sommarfräsch. anCnoc - Peter Arkle Luggage, hittar du i diverse tax free butiker för runt 340 kronor och då i 100 cl flaskor. Prisvärt!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se