Mackmyra Moment Fenix Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/20/6a/92/moment-fenix-flaska-990-475x750-66-1461010090.jpg
 
88 (1)
0

Whisky

Distilleri
Mackmyra
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
  • Vin
ABV (%)
45.5
Antal flaskor
990
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
M018

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
(Updated: april 19, 2016)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
20
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Mackmyra är tillbaka med sin 18:e (om man räknar den norska Aegirs bior så blir det 19) Moment. Denna serien har varit en stor succe för Mackmyra och är Angela D'orazio egen lilla speciella bebis.
Doft
Söt, kanel, grapefrukt och marmelad. En av de bästa näsorna jag provat från Mackmyra. I bakgrunden finna den ganska typiska söta brödiga tonen som jag nästan alltid finner i Myrorna. Men detta är en fantastiskt bra näsa inget tvekan om det. Känns som att Angela har en hel del bra fat att labba med just nu.
Smak
Mmm. Pepprig söt engelsk marmelad är det första som åker berg å dalbana i gommen. Nästan som godis detta. Fortsatt pepprig, mer citrus frukt och vitt surdegs bröd typ levain kommer som ett brev på posten. Elegant och välkomponerad gom.
Avslut
Medellång, utan några egentliga överraskningar. Men här är nog whiskyns svaga punkt för även om den inte bjuder på några obehagliga överraskningar så ger den mig inte heller några hallelujah moments i avslutet.
Beskrivning / Sammanfattning
Ett jäkla snäpp upp av Mackmyra. Kanske det bästa jag provat hittills från MM. De flesta i moment serien håller hög klass men det finns bottennapp även där. Detta är i vilket fall som helst inget bottennapp utan en hel del pluspoäng till ett på senare tid ganska ifrågasatt Distilleri. Så Mackmyra och Angela, fortsätter ni hitta såna här grejer i lagerhusen här så kan det bli riktigt trevligt framöver.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se