Grythyttan Remonteur Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/86/1d/64/GW-RE-3falsk-39-1473795234.png
 
89 (1)
0

Whisky

Distilleri
Grythyttan
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fatbeskrivning
Sherry och svensk ek
ABV (%)
60
Lagrade år
03

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
(Updated: september 14, 2016)
Poäng 
 
89

Whisky

Tastenote titel
Det är nästan sorgligt den historien som finns att berätta om Grythyttan. Det började väldigt bra men blev mot slutet en lång rad av rykten och snack som fick det att likna värsta tv- såpan. Men nu har det äntligen hänt något och Bergslagens Distilleri har förvärvat det lager som fanns bevarat. Remonteur är den sista buteljen som kommer att komma från Grythyttan. Bergslagen kommer fortsättningsvis att släppa Grythyttan som oberoende buteljerare under namnet "Bergslagen independent".
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Otroligt krämigt intro med örter, lönnsirap, kolat ekfat och inlagda körsbär. Fantastisk näsa som breder ut sig rejält i glaset. Jag hittar honung, plommon och kanel. Jag är faktiskt riktigt imponerad. Påminner lite om en Smögen sherry balja när de är som bäst. Väldigt mycket mognad på kort tid här. En av de de där näsorna man antingen älskar eller hatar och jag väljer definitivt den första.

Smaken är först kryddigt intensiv och de 60 procenten får rejäl fart inledningsvis. Sen kommer de inlagda körsbären, torkad frukt och en tydlig söt sherry som rundas av med en lätt bränd ekton. Mumma helt enkelt och väldigt lätt att man fyller på glaset.

Eftersmaken är ren kirschberry vin ( ni vet den med den lilla flaskan i halsen) blandat med torr sherry och den hänger med en bra stund. Visst är den ung men damn detta är riktigt gott. Jag förstår att Bergslagen inte ville släppa denna nedvattnad till 42%. Det hade nog inte gjort den rättvisa alls och nu får den istället visa sig från sin råa mer oslipade sida och det är precis så jag vill ha det.

Ska bli oerhört spännande att följa bergslagens resa med Grythyttans lager. Är övertygad om att det finns många guldkorn där som bara ligger och väntar på att få komma ut ur tunnorna.

Tack till Patrik Axelsson på Bergslagens distilleri som gav mig möjligheten att prova denna.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se