Glenfarclas 105 – samlarutgåva för whiskyälskaren

Den här specialutgåvan av Glenfarclas 105 är lagrad i 20 år (70 procent sherry- och 30 procent ex-bourbonfat) och buteljerad vid fatstyrkan 60 procent. Glenfarclas 105 var den allra första malt-whisky som såldes i Cask Strength, alltså den styrka whiskyn lagras vid på fat.

Glenfarclas-105-Aged-20-YearsDet var 1968 som George S. Grant buteljerade ett fat direkt från lagerhuset och sände flaskorna till familj och vänner som julgåvor. Det råkade vara så att fatstyrkan på det fat han valde var 105 British Proof, vilket motsvarar 60 procent alkohol. I slutet av januari började mottagarna av julklapparna efterfråga fler flaskor och därmed blev...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/RyhWeaVOyyQ/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se